Thoren innovation School

Öka förutsättningarna för kreativa processer och innovation.

Om Kursen

Uppdrag;
Som ett innovationsgymnasium i framkant önskade TIS i Helsingborg 2018 ge sina elever och lärare en exklusiv utbildningsinsats med bas i företagets värdegrund. Syftet var att öka förutsättningarna för kreativa processer att formas under gymnasietiden genom att utvidga deras trygghetszoner och stärka banden mellan både elever och lärare. Ett stort steg på resan mot framtidens idéutvecklare.

Upplägg;
Vi designade en heldagskurs för båda klasserna fylld av upplevelsebaserade utmaningar och övningar i syftet att öka elevernas medvetenhet om sig själva och skapa en tryggare gruppkänsla i klassen. Under kursen använde vi oss av beprövade självledarskapsverktyg som gav deltagarna möjlighet att öka förståelse, gruppdynamik och tilliten i gruppen. Verktygen är skarpa psykologiska redskap paketerade på ett lekfullt och odramatiskt sätt. De fick bland annat träna mod, identifiera styrkor och utvecklingspotential och öva sin kommunikationsförmåga. 

“Våra klasser och personal tränade självledarskap och mod med Forzas kursledare och det blev en upplevelse för alla deltagare. Forzas bemötande med respekt, kunnande och autenticitet gav resultat.”

Petra Järrenberg rektor,
Thoren Innovation School Helsingborg

Beställning från kund. Deltagarna ska få med sig:

• Förståelse för att det är de själva som styr och ansvarar för sina liv.

• Träna sitt mod och lära känna sig själv bättre.

• Starkare team-känsla och förståelse för varandra i klasserna.

82%

Lärde sig något nytt om sig själv

”Dagen har givit mig en bättre insikt/uppfattning om mig själv. Jag har blivit mer uppmärksam och jag vet nu att det finns vissa saker som jag kan förbättra i min vardag, små saker. Exempelvis hur jag förhåller mig till andra människor.”
– Elev

96%

Fick träna sitt mod under dagen

”Denna dagen har fått mig att utvärdera min omgivning och mig själv. Jag har också fått med mig verktyg för att hålla uppe koncentration och öka min trygghetszon.”
– Elev

100%

Har lärt känna varandra bättre

”Vi har fått en bättre gemenskap som klass. Och det ni föreläste om berörde en så mycket, vilket gjorde det mycket intressant.”
– Elev

Kursens Moduler

1 dagsutbildning
1

Get the Future Started

Få en flygande start mot kommande framgångar och lär känna lagkompisarna.
BO0101 - Energiboos
2

Follow Your Inner Voice - Bas

En inre skattjakt fylld med verktyg inom personlig utveckling.
LE0101 - Ledarskap
3

Follow Your Inner Voice - I

En inre skattjakt fylld med verktyg inom personlig utveckling.
LE0102 - Ledarskap

Intresserad och vill veta mer?