UngDrive

I UngDrive® är det du som är chefen. Du bestämmer själv vad du jobbar med och hur mycket. Du kan dessutom driva ditt företag tillsammans med en eller flera kompisar, eller tillsammans med någon du träffar på plats. Sommarlovet är det perfekta tillfället att testa på att skapa och tjäna pengar på något helt eget!

Ansök till UngDrive Ansök

Ansökan:

Under UngDrive 2017 finns det möjlighet för dig som är mellan 16-19 år att ansöka till UngDrive Skåne. Efter att du ansökt om en plats till UngDrive blir du uppringd och intervjuad av de entreprenörer som under sommaren kommer vara era coacher. När coacherna intervjuat alla som ansökt uttas ett begränsat antal deltagare till sommarens UngDrive.

Kommunerna Bjuv, Båstad (genom Båstad Turism & Näringsliv) , Eslöv, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Åstorp, Ängelholm (genom Ängelholms Näringsliv) och Örkelljunga med Region Skåne, Sparbanksstiften Gripen och Sparbanksstiftelsen Skåne i ryggen, på sina unga entreprenörer.

UngDrive:

För många är pengarna inte det viktigaste – men är du beredd att arbeta hårt som företagare kan du också tjäna bra. Du behåller givetvis alla pengar du tjänar i ditt UngDrive® Företag under sommaren! 7 av 10 tidigare deltagare säger att de är nöjda eller mycket nöjda med lönen de fick ut från sitt UngDrive® Företag.

För mer information gå till ungDrives hemsida

1) Kickoff

Eller som vi kallar den – den optimala entreprenörsutbildningen. Kickoffen är själva startskottet för UngDrive® och det är här du får utveckla din affärsidé och själv genomgå förvandlingen till entreprenör under fem intensiva dagar i början av sommarlovet. Inspirerande föreläsningar, praktiska workshops och övningar inom försäljning och marknadsföring varvat med personlig coaching och såklart arbete med ditt företag. Samtidigt kommer du också träffa, lära känna och ha roligt tillsammans med de andra deltagarna. Utöver detta får du till din hjälp grymma coacher som själva har erfarenhet från eget företagande!

2) Eget företagande och coaching

Efter kickoffen är det eget arbete med ditt UngDrive® Företag som gäller fram till avslutningen i slutet av sommarlovet. Antalet veckor du har till förfogande skiljer sig något mellan kommunerna, allt ifrån 4-6 veckor. Av dessa rekommenderar vi att du planerar in 3 veckors arbete. Men det fina i UngDrive® är att du bestämmer helt på egen hand hur arbetet för din sommar ser ut. När, hur och var du arbetar och när du är ledig. Frihet under ansvar helt enkelt. Tänk på att den som inte är beredd att jobba sällan tjänar mycket pengar! Under tiden du arbetar på egen hand finns dina coacher ständigt tillgängliga för frågor och feedback via telefon, e-post och Facebook. 

3) Avslutning med diplomering och priser

Ditt UngDrive® Företag avslutas med en en sista träff där vi summerar sommarens arbete, redovisar och firar framgångarna. Alla får ett fint diplom att använda i sitt framtida CV och för den som satsat lite extra under sommaren finns det chans att kamma hem pris i någon av tävlingarna som avgörs på avslutningen. Kanske är du den bästa säljaren eller största våghalsen i din kommun?

4) UngDrive SM och Alumni

Efter UngDrive® blir du en del av UngDrive® Alumni, ett nätverk för alla som tidigare varit med i UngDrive® runt om i landet. Du har också möjlighet att ansöka om en plats på nationella UngDrive® SM (läs mer här), träffa alumner på alumnievenemang och även engagera dig i våra internationella projekt inom YoungDrive Academy™.

Ansök till UngDrive Ansök

Sjukaste gemenskapen jag har varit med om och en av mitt livs största höjdpunkt! Älskar upplägget på tävlingarna och att få lära känna alla coacher och alla deltagare som var med.

När jag anmälde mig till Ung Drive förväntade jag mig en sommar av företagande, men inget mer. Då hade jag ingen som helt aning om hur mycket mer den här sommaren, och, speciellt kickoffen, skulle ge mig. Visst lärde jag mig en hel del om företagande denna sommar men de som jag i första hand tar med mig från sommaren är en stenhård tro på mig själv, och på min egen förmåga att göra så att mina drömmar och mål uppfylls.

För mig har den här kickoffen och sommaren varit ovärderlig och för mig ser framtiden ljus ut – för framtiden, den bestämmer jag över.”

Kommuner

Finansiärer