UngDrive Skåne

Uppdragsgivare: 10 Skånska kommuner

Projekt: UngDrive Skåne 2017
Utmaning: De flesta kommunerna vill ha fler nya företag. De vill också ta vara på ungas företagsamhet. Då behövs nytänkande lösningar som tilltalar ungdomarna.

Möjlighet: Som licenstagare för konceptet UngDrive levererar vi toppklassutbildningar inom entreprenörskap till 11 skånska kommuner.
Resultat: 120 nystartade företag under sommaren 2016. Två av ungdomarna tog första och andra plats i entreprenörskaps SM i Sverige.

Utförande: Nytt projekt till sommaren 2017 med 215 deltagande ungdomar.
Start: Fyra olika kursveckor med start från 12 juni 2017.
Plats: Helsingborg, Landskrona, Åstorp och Ängelholm. 

Projektets upplägg:

Vision of Sweden är ett integreringsprojekt för nysvenskar som redan har praktisk och akademisk erfarenhet men vars kompetenser inte tas vara på. För att lösa detta problem utformade vi en kurs där nätverksbyggande står i centrum. Genom nätverksträffar sammankopplas människor från näringslivet med nysvenskar och på så sätt får båda parter nya kontakter som kan leda till nya möjligheter. Kursen innehåller även utbildning om näringslivet, workshops och varje deltagare får en mentor från näringslivet som stöd genom kursen

 Få tips och stöd av Entrepenörer.

Kunskap om hur du går från idé till verklighet.

Kunskap om hur du startar upp ett företag

Du lär dig sälja

Kunskap om marknadsföring

Du lär dig att göra en affärsplan

Lär dig hur du pitchar dig och ditt företag.

Tillgång till stort nätverk som kan bidra till dig och din idé.

1:a plats
UngDrive Masters / SM

Matteus Sangeri
från Ängelholm
med företaget
SAN ECO
2016

2:a plats
UngDrive Masters / SM

Ida Svensson
från Örkelljunga

med företaget
Happines by Ida
2016

Sjukaste gemenskapen jag har varit med om och en av mitt livs största höjdpunkt! Älskar upplägget på tävlingarna och att få lära känna alla coacher och alla deltagare som var med.

Deltagare

När jag anmälde mig till Ung Drive förväntade jag mig en sommar av företagande, men inget mer. Då hade jag ingen som helt aning om hur mycket mer den här sommaren, och, speciellt kickoffen, skulle ge mig. Visst lärde jag mig en hel del om företagande denna sommar men de som jag i första hand tar med mig från sommaren är en stenhård tro på mig själv, och på min egen förmåga att göra så att mina drömmar och mål uppfylls.

Deltagare

För mig har den här kickoffen och sommaren varit ovärderlig och för mig ser framtiden ljus ut – för framtiden, den bestämmer jag över.”

Deltagare

Läs mer om UngDrive UngDrive

Vi skapar möjligheter av utmaningarVad kan vi hjälpa dig med?

Forza of Sweden. Org.nummer: 802466-0048 Kontor: Drottningatan 29, Helsingborg