Entreprenör Skåne

Ledarskapssatsning som maximerar talangfulla företagares potential.

Entreprenör Skåne

Uppdrag; Entreprenör Skåne är ett skräddarsytt koncept framtaget åt Region Skåne för att boosta 33 talangfulla unga entreprenörer från Skånes 33 kommuner till ökad tillväxt i sina bolag. Deltagarna ska även få del av vad Skåne har att erbjuda sina framtida entreprenörs-talanger. Det har genomförts av Region Skåne i olika former sedan 2013 och sedan 2017 med Forza of Swedens koncept.

Upplägg; Med ledorden nätverk, inspiration och kunskap vidareutbildas entreprenörerna under året. Fokus ligger på självledarskap och att skapa en stark grupp som bidrar till varandras utveckling. Projektet inleds med en energifylld kick-off-helg där entreprenörerna får ta del av skarpa ledarskapsverktyg, lämna sin trygghetszon och fatta beslut som de inte skulle vågat tidigare. Allt levererat med en stark VIP-känsla. Forza of Sweden fungerar sedan som en förlängd arm till möjligheter runt om i Skåne under året och erbjuder tillgång till professionella affärsrådgivare. Projektet avslutas med en  alumniträff, där tidigare års deltagare bjuds in för att vidga nätverket ytterligare.

“Oerhört professionellt och lösningsfokuserat förhållningssätt till både mig som uppdragsgivare och till kursdeltagarna. Forza of Sweden är lyhörda inför att arbeta experimenterande och testa nytt utifrån flexibiliteten som krävs” 

Karl-Philip Saddick Barakate
Näringslivsutvecklare Region Skåne

100%

Skulle rekommendera andra att gå programmet

70%

Har utvecklat sin affärsidé under programmet

Simon Wikstrand

Representant för Helsingborg

En sann inspiratör som vi lärde känna förra året som deltagare i Entreprenör Skåne och som 22/2-19 släpper sin första bok ``En liten bok om löpning``!

100%

Har fått nya värdefulla kontakter genom programmet

Samarbete

som uppstått under Entreprenör Skåne

Det blev även ett starkt affärsnätverk där flera samarbeten och affärsmöjligheter har skapats på grund av programmet. Ett tydligt exempel är samarbetet inom mathantverk mellan Pernilla Jarl på Nillas Catering, Anna Biärsjö från Hallongården och Sara Färlin Tynelius från Elsekjells mejeri där projektet har bidragit med synergieffekter i verksamheterna. Gick samman med sina produkter för gemensamma erbjudanden.

75 %

Är mer motiverade att vara entreprenör i Skåne

Entreprenörer

i region Skåne

”Programmet har ökat motivationen att vara entreprenör i regionen, då man förstår att det finns många som vill att man ska lyckas samt att där finns myndigheter och organisationer som hjälper en mer än gärna med detta.”
– Deltagare Entreprenör Skåne 2018

Intresserad och vill veta mer?